Nikola Pjevačević – Na običnom tlu

20.06.2022 – 02.07.2022

NIKOLA PJEVAČEVIĆ,dobitnik glavne nagrade Erste fragmenti 2021., nagradna izložba Nakon četiri godine rada s istim, naivno misleći jednostavnim materijalom, razumijem ono što u početku nisam. Tu se ne radi samo o poznavanju prirodnih svojstava materijala, ta tvar ima svoju volju i energiju, pa s time zahtjeva muku dok se ne uskladiš s njom. Tek onda […]

NIKOLA PJEVAČEVIĆ,dobitnik glavne nagrade Erste fragmenti 2021., nagradna izložba

Nakon četiri godine rada s istim, naivno misleći jednostavnim materijalom, razumijem ono što u početku nisam. Tu se ne radi samo o poznavanju prirodnih svojstava materijala, ta tvar ima svoju volju i energiju, pa s time zahtjeva muku dok se ne uskladiš s njom. Tek onda ona krene progovarati određenim likovnim jezikom i jezikom simbola koji ne prikazuju vanjsku pojavnost, nego unutarnju zbilju. Te doživljaje ne mogu pripisati dijalektičkoj svijesti, niti ih razumijem. Vjerujem da ću s odmakom prepoznati u kakvom sam se periodu nalazio i to prevesti u objektivnu realnost što znači da bih trebao završiti ovu seriju radova. Naziv izložbe nije sugestija na koji način promatrati rad, donekle je povezan s potrebom da se prizemljim u određenim trenutcima. Rad će svatko promatrati sa svojom sviješću, ako uspijem stvoriti mjesto za kontemplaciju.

Više o izložbi

Nikola Pjevačević

Nikola Pjevačević (1993., Beli Manastir), završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu te stekao zvanje magistar slikarstva. Dobitnik je više nagrada za svoj umjetnički rad. Trenutno živi i djeluje u Zagrebu.

Više o autoru

Izložbe